Měření hodnot R, L, C na komponentech zadaného el.obvodu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je informovat čitatele o možnosti a vlastnostech měřícího přístroje 7600 Precision LCR Meter a dále pak o měření paramerů R,L,C na komponentech elektrického stoje ,zvláště pak na kluzných kontaktech,s kterými tato práce seznamuje a jak jsou jejich parametry důležité pro správnou funkčnost elektrického stroje v němž jsou instalovány.Osnova práce vychází hlavně z manuálu k přístroji 7600 Precision LCR Meter a dále pak z publikace Kluzný kontakt v elektrických strojích - Doc. Veselka, Doc. Chmelík.
Aim those work is inform numerator about possibilities and features gauging apparatus 7600 Precision LCR undergrounds and further then about metering paramers R,L,C on components electric standing ,especially then on sliding contacts,with which this work acquaint and how are their characteristics important for correct functionality electrical machine whereof are site rated power.Warp work largely start from manual to apparatus 7600 Precision LCR undergrounds and further then out publication sliding contact in electrical machine - doc. Veselka, doc. Chmelik.
Description
Citation
POKORNÝ, M. Měření hodnot R, L, C na komponentech zadaného el.obvodu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Vávra, CSc. (předseda) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Vaněk, CSc. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen) Ing. Jaromír Vrba, CSc. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student obhajoval bakalářskou práci na téma: Měření hodnot R, L, C na komponentech zadaného elektrického obvodu. Uvedl základní principy měření odporu, indukčnosti a kapacity. Měření bylo provedeno na měřicím přístroji 7600 Precision RLC Metr. Popsal hierarchii rozložení nabídky menu měřicího přístroje. Měření na komponentech bylo provedeno na kluzném kontaktu. Uvedl základní druhy materiálů kartáčů. Popsal fyzikální podstatu opotřebení kartáčů a vyhodnocení životnosti. Popsal měření změny parametrů R,L a C kartáče v závislosti na rozpletení dracounku a počtu lamel v přívodu kartáče. Zhodnotil použitelnost měření v technické praxi. Student odpověděl na dotazy oponenta a zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO