Optimalizace elektrické spotřeby inteligentní digitální domácnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá optimalizací elektrické spotřeby v inteligentní digitální domácnosti, kde jsou spotřebiče napájeny jednak z distribuční sítě, jednak z fotovoltaického zdroje vlastníka. Na optimalizaci spotřeby budeme pohlížet jak z ekonomického hlediska, tak z hlediska zatížení rozvodné sítě. Obnovitelný zdroj elektrické energie pracuje v režimu zeleného bonusu. Optimalizace je provedena pomocí backup systému a jednotky Home Manager od firmy SMA. Backup systém ve spolupráci s akumulátory bude uchovávat energii z fotovoltaického zdroje, pokud právě nebude spotřebovávána spotřebiči v domácnosti. Jelikož se může jednat o inteligentní domácnost, v níž je elektroinstalace provedena pomocí inteligentních prvků a jejich doplňků (systém Inels od firmy ELKO EP), je možné díky multimediální nástavbě a inteligentních spotřebičů také optimalizovat spotřebu.
This thesis deals with the optimization of power consumption in an intelligent digital home, where the appliances are powered either from a distribution network and also from the photovoltaic source owner. The optimization of consumption we will see both economically and in terms of load distribution network. Renewable power supply operates in a green bonus. Optimization is done using the backup system and the unit Home Manager by SMA. Backup system in collaboration with the batteries will store power from photovoltaic sources, if you're not consumed by appliances in the home. Since it may be a smart home, which is performed by means of inteligent wiring components and accessories (Inels system from the company ELKO EP), is possible thanks to intelligent multimedia extensions and appliances also optimizme consumption.
Description
Citation
GOMOLA, R. Optimalizace elektrické spotřeby inteligentní digitální domácnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Miloš Orgoň, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Zeman, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) Ing. Vít Daněček (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Problematika odprodeje energie. Vysvětlete jednotku Wp.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO