Výroba alternativních pelet

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce obsahuje a podává přehled možných technologií na výrobu pelet a briket. Důraz je kladen na technologii pro zpracování biomasy za účelem dalšího využití. Snadné využití biomasy je podmíněno homogenizací a úpravou na štěpku, pelety či brikety. Závěrečná část bakalářské práce se zaobírá energetickou a ekonomickou bilancí konkrétní výrobní linky pelet.
This bachelor thesis contains a review of possible technologies for the production of pellets and briquettes. Emphasis is placed on technology for the treatment of biomass for further use. Easy to biomass use is subject to the homogenization and adjusting to the wood chips, pellets or briquettes. The final part of thesis is concerned with energy and economic balance of a specific production line pellets.
Description
Citation
JANÍČEK, J. Výroba alternativních pelet [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetika, procesy a ekologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc.Ing. Jaroslav Krbek, CSc. (místopředseda) doc.Ing. Bohumil Polesný, CSc. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) Ing. Stanislav Kraml (člen) Ing. Jaroslav Šťáva (člen)
Date of acceptance
2009-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO