Návrh a realizace reproduktorových soustav pro wavefield syntézu

No Thumbnail Available
Date
Authors
Naňák, Pavel
ORCID
Advisor
Schimmel, Jiří
Referee
Koton, Jaroslav
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce pojednává o návrhu a konstrukci jednoho bloku aparatury, vhodné jako zdroj signálu pro wavefield syntézu, s možností dálkového řízení přes rozhraní Ethernet. Práce obsahuje teoretické rozbory týkající se reproduktorových soustav, zesilovače ve třídě D, digitálně-analogového převodu, digitálního zvukového formátu ADAT a rozhraní Ethernet. Dále pak následuje konceptuální návrh bloku a konkrétní popis zkonstruovaných modulů.
The thesis deal with the design and construction of single cluster of apparatus which can serve as a signal source for wavefield synthesis. Apparatus can be controlled remotely by Ethernet interface. Thesis contains theoretical analyses of speaker system, class D amplifier, digital to analog conversion, digital format of acoustic data ADAT and Ethernet interface. Conceptual design of cluster and description of constructed module is concerned.
Description
Citation
NAŇÁK, P. Návrh a realizace reproduktorových soustav pro wavefield syntézu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) Ing. Robert Vích, DrSc. (místopředseda) Ing. Jaromír Hrad, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Karásek, Ph.D. (člen) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Vztah (6.5) mezi efektivním napětím a napětm špička-špička je nesprávný. Přesto skutečně postačuje do kladné i záporné větve signálu vložit dělič 1:2. Proč? Proč na vstupu zesilovače byla použita dvě samostatná relé a nikoliv jediné se dvěma přepínatelnými kontakty? Proč měření modulové charakteristiky (příloha O, P) a harmonického zkreslení (říloha Q, R) jsou ukončena pro kmitočet 10 kHz a nikoliv 20 kHz?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO