Vliv sklonu a orientace na využití solárních kolektorů pro vytápění a ohřev TUV v rodinném domě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Vplyv sklonu a orientácie na využitie solárnych kolektorov pre vykurovanie a ohrev TÚV v rodinnom dome. V tejto bakalárskej práci sa zaoberám problematikou a návrhom solárneho systému pre výrobu teplej úžitkovej vody. Pre ohrev je navrhnutý bivalentný systém, ktorý je doplnený elektrickou vykurovacou vložkou. Praktická časť je zameraná na porovnanie ekonomickej návratnosti pre rôzne varianty sklonu a orientácie solárnych kolektorov.
Slope and orientation influence to utilization of solar collectors for heating and domestic hot water preparing in a family house. In this bachelor´s work I engage in problems and concept of solar system for preparing warm supply water. For heating-up has been used a bivalent system complemented by electric heating inlet. The project has been intent on compare of investment recovery for different variants of slope and influence of solar collectors.
Description
Citation
SKLENÁR, O. Vliv sklonu a orientace na využití solárních kolektorů pro vytápění a ohřev TUV v rodinném domě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) prof. Ing. František Kavička, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Vhodná orientace solárních kolektorů, intenzita slunce před a po obědu. Velikost zásobníku vody pro rodinný dům s čtyř-člennou rodinou. Typy zásobníků.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO