Využití bioplynu ve spojení s kogenerací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na řešení aktuální problematiky využívání biologických odpadů s použitím kogenerace. Úkolem je navrhnout a zhodnotit provoz kogeneračního systému spolupracujícího s bioplynovou stanicí. První část je věnována vzniku bioplynu a biomase vhodné pro výrobu bioplynu a dále také bioplynové technologii. Principem kogenerace a komparací jednotlivých primárních jednotek se zabývá část druhá. V závěrečné části je zhodnocen provoz bioplynové kogenerace.
This bachelor’s thesis is specialized on the solution of actual problems dealing with the exploitation of biological wastes usány combined heat and power. The task is to suggest and valorize the running of combined heat and power system cooperating with a bio-gas station. The first part is devoted to the rise of biogas and biomass which is fit for the production of biogas, further also to the biogas technology. The second part of of this work deals with the principle of combined heat and power, as well as with the comparation of single prime units. The running of biogas combined heat and power is reviewed in the final part.
Description
Citation
FOJTÍK, M. Využití bioplynu ve spojení s kogenerací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (předseda) prof. Ing. Stanislav Rusek, CSc. (místopředseda) Ing. František Vybíralík, CSc. (člen) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student prezentoval svoji diplomovou práci a v diskuzi odpověděl na většinu položených otázek. Otázky komise: - využití zbytkové tepelné energie při výrobě bioplynu - jaká je požadovaný maximální dovolený obsah vody v bioplynu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO