Řešení technologie součásti "hřídel" na CNC strojích se systémem Fanuc.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tématem práce je řešení technologie součásti „hřídel“. Charakterizuje sériovou výrobu a technologičnost součásti, zabývá se výběrem vhodných strojů pro obrábění a specifikuje nástroje pro obrábění. Následující část navrhuje technologii výroby a sestavuje program pro CNC soustruh s osou Y. Vyhodnocuje technologii v podmínkách firmy ANTREG, a. s.
Topic of this work is a solution of technology of „spindle“ component. It characterizes serial production and technology of the component, it deals with the selection of suitable machine tools and specifies cutting tools. The following part suggests a technology of production and completes a programme for CNC lathe with axis Y. It evaluates the technology in conditions of ANTREG, a. s.
Description
Citation
SUCHOMEL, S. Řešení technologie součásti "hřídel" na CNC strojích se systémem Fanuc. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Simona Hutařová, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-18
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. Otázky: Vliv obrobitelnosti na obrábění. Je lepší upinání do stroje za neobrobenou nebo obrobenou plochu? Jaké jsou hodnoty zvýšené přesnosti za tepla válcovaného materiálu? Šlo by použít (s ohledem na drsnost povrchu Ra 0,8 a geometrickou přesnost) i jiný způsob obrábění než broušení? Roční spotřeba materiálu - jsou započítány i prořezy a zbytky? Technologie použitá pro dělení materiálu u dodavatele polotovaru firmy zmíněné v BP.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO