Korekce a kompenzace při měření teplot

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Teplota je považována za základní veličinu v oblasti průmyslového měřeni, protože na její hodnotě je závislá řada výrobních procesů a regulaci Práce je zaměřena na vlivy, působící negativně na přesnost výsledku měření teploty. Uvádí přehled těchto chyb a jejich možných kompenzací a korekcí s důrazem na časté chyby dynamické. Dynamické vlastnosti je nutné znát pro analýzu a syntézu měřících a regulačních systémů. Součástí je rovněž jednodušší model pro automatické řešení některých vybraných korekcí.
The temperature belongs to the one of the basic values for a commercial measuring processes. The exact measuring of the temperature is the essential for a multitude manufacturing procedures and their regulations. This study is mainly focused to determine what influences can take the negative effect to exact temperature measurement. Content: List of of possible mistakes and their compensation wit the special focus on a notorious and frequent dynamic errors. Characteristic of those dynamic properties are important to analyze all the possibilities to correct different measuring systems. In this study we also present the simple model to deal with some error corrections
Description
Citation
ZÁBRANSKÝ, J. Korekce a kompenzace při měření teplot [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. Dr. RNDr. Lubomír Smutný, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Ivan Taufer, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Anton Kachaňák, CSc. (člen) doc. Ing. Eva Kureková, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Šeminský, CSc. (člen) doc. Ing. Ivan Švarc, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO