Management jakosti v chemických laboratořích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na systém managementu jakosti a jeho funkcí v chemických analytických laboratořích. V literární části je věnován prostor pro analýzu vývoje a perspektivy v řízení chemických organizacích se zkoušebními laboratořemi a s laboratořemi působící jako samostatný celek. Zpracován je význam zavádění systému managementu jakosti (SMJ) podle požadavků normy ČSN EN ISO 9001:2009 a sledovali účinek SMJ na poskytování kvalitních služeb a výrobků. V rámci bakalářské práce jsou uvedeny nástroje managementu jakosti pro zabezpečnování jakosti. V praktické části je vypracována příručka jakosti pro fiktivní laboratoř ICQS zabývající se analýzou vody v souladu s normou ČSN EN ISO 9001:2009.
The bachelor‘s thesis is oriented on system management of quality and his function in chemical analytical laboratories. In the literary part the space is devoted to analysis of development and perspective in chemical‘s operating in organization with experimental laboratories and with laboratories occuring as independent unit. The meaning of implementing system management of quality is processed according to requierement of standard CSN EN ISO 9001:2009 and we monitored the effect of QMS on provide quality services and products. The tools of management quality for safety quality are mentioned in terms of bachelor’s thesis. In practical part the handbook of quality is worked out for fictive laboratory ICQS which deal with analysis of water in harmony with standard CSN EN ISO 9001:2009.
Description
Citation
DUCHÁČ, P. Management jakosti v chemických laboratořích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie a technologie ochrany životního prostředí
Comittee
prof. RNDr. Milada Vávrová, CSc. (předseda) prof. Ing. Josef Čáslavský, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Zdeněk Friedl, CSc. (člen) doc. RNDr. Josef Novosad, CSc. (člen) Ing. Václav Mergl, CSc. (člen)
Date of acceptance
2010-06-21
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce. Komise vyslechla posudky vedoucího a oponenta, poté se student vyjádřil k připomínkám, dotazům a po diskuzi následovalo hodnocení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO