Techniky paralelního zpracování v .NET Framework

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem programu využívající techniky paralelního programování. Práce obsahuje teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřená na vysvětlení základních pojmů jako exekuce vícevláknové aplikace na jednojádrovém a vícejádrovém procesoru, topologii vláken a způsoby paralelního programování pomocí tříd ThreadPool a Task Parallel Library, ve které jsou popsány metody Parallel.For, Parallel.ForEach, Parallel. Invoke a TASK. V praktické části jsou vysvětleny jednotlivé funkce a některé metody potřebné pro správné fungování programu, jenž představuje jednoduchý archiv webových stránek, který v pravidelných intervalech zkontroluje stránky na adresách uvedených v konfiguračním souboru.
This bachelor thesis describes the design of program which uses the techniques of parallel programming. The thesis contents theoretical and practical part. The theoretical part is focused on explaining the basic concepts such as multi-threaded execution of applications on singlecore and multicore processor, topology of threads and methods of parallel programming with using classes ThreadPool and Task Parallel Library, which describes the methods Parallel.For, Parallel.ForEach, Parallel.Invoke and TASK. In the practical section individual functions and specific methods needed for proper functioning of the program are explained, which represent simple archive of web pages. The sites are periodically checked and addresses of this website’s are specified in the configuration file.
Description
Citation
HAJN, P. Techniky paralelního zpracování v .NET Framework [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Ivan Rampl, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jaroslav Vrána, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen) Ing. Patrik Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Martin Zukal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Student reagoval na otázky oponenta a komise. Vysvětlete pojem „volná/polapitelná/nepolapitelná páka“, který uvádíte na str. 24. V jakém případě je možné použít „try“ bez „catch“? Pro detekci změny stránek používáte porovnání obsahu souborů. Tato metoda nefunguje zcela přesně v případě, že se stránka nezměnila, ale obsahuje nějaký dynamický obsah (čas, reklamu, …). Bylo by možné tento problém nějak vyřešit?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO