Detekce objektů v obraze s pomocí rozšířené sady Haarových příznaků a histogramu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřená na detekci objektů v obraze s využitím rozšířené sady hárových příznaků a histogramu orientovaných gradientů. Nejprve je uveden základní princip extrakce a klasifikace obrazových dat. V další části je představen vlastní koncept příznaku založený na metodě Diffusion distance. Výstupem této práce je implementace těchto metod jako operátory pro aplikaci Rapiminer.
This diploma thesis is focused on detection in images using extended set of Haar-like features and histogram-based method. At first is introduced a basic concept of extraction and classification image features. The next part bring own concept of image features based on Diffusion distance. Result of this work is implementation this methods in Rapidminer.
Description
Citation
KRÁLÍK, M. Detekce objektů v obraze s pomocí rozšířené sady Haarových příznaků a histogramu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Miloš Orgoň, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Zeman, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) Ing. Vít Daněček (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Jak dlouho trvá samotná detekce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO