Detekce skupin osob v databázi obrazů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá dvěma metodami pro detekci objektů v obrazech. První metodou je Viola-Jones, druhou je metoda histogramů orientovaných gradientů. Začátek práce se zabývá teoretickým popisem metod. V dalších částech je prezentována tvorba trénovacích databází, implementace metod v programu RapidMiner a jejich testování. V závěru jsou zhodnoceny výsledky a využití metod pro detekci skupin lidí v databázi obrazů.
This work describes two methods for detecting objects in images. The first method is the Viola-Jones, the second is the method of histograms oriented gradients. Start of work deals with the theoretical description of the methods. In the other parts of this work is presented creation of the training databases, implementation methods in the RapidMiner and their testing. In conclusion, the results and the use of methods for detection of groups of people in the database of images are evaluated.
Description
Citation
MIKULČÍK, O. Detekce skupin osob v databázi obrazů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Karol Molnár, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Kohoutek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Vajsar, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Růčka (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Je vámi navržený algoritmus schopen detekovat v obraze více oddělených skupin osob? Jak by bylo nutné algoritmus upravit, aby toho byl schopen? Vysvětlete volbu výstupu algoritmu. Proč nejsou výstupem algoritmu parametry detekované skupiny, jako je počet osob a souřadnice v obraze?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO