Měření tvrdosti materíálů a zpracování naměřených výsledků.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je představení základních zkoušek tvrdosti, se zaměře-ním na princip vyhodnocování těchto zkoušek. Bude vybráno několik typů dru-hů materiálu, na kterých budou provedeny vhodné zkoušky tvrdosti.
The aim of this thesis is to present basic hardness tests with paying atten-tion to evaluation of these tests. A few kinds of materials will be chosen, on which convenient hardness tests will be realized.
Description
Citation
KOPŘIVA, A. Měření tvrdosti materíálů a zpracování naměřených výsledků. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) Ing. Petr Kužela, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Frost (člen) Ing. Milan Janský (člen) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (člen) Ing. Eva Molliková, Ph.D.,Paed IGIP (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Vaše tvrzení (podtržené v úvodu na s. 9) mne překvapilo. Domníváte se, že je pravdivé? 2. Co to jsou vlastnosti křehkosti materiálu? 3. Co si představujete pod pojmem "důkladně připravený vzorek" při měření mikrotvrdosti? 4. Vysvětlete uváděný pojem "tvrdokov"?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO