Detekce krajiny v obrazech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je shrnutí teorie, ze které vychází metody pro detekci objektů v rozsáhlé databázi obrazů a dále zpracování vlastního algoritmu pro detekci krajiny. Teoretická část popisuje zpracované metody Viola-Jones a HOG, které se dají uplatnit na lidské tváře a anomálie na rentgenových snímcích. Následná analýza identifikace objektů v obraze popisuje metody, které je možné využít při návrhu algoritmu pro vyhodnocení obrazu z hlediska přírodních prvků. Součástí praktické práce je kromě otestování již hotových algoritmů také rozbor metody stavěné přímo na míru detekci krajiny. Zpracovaný algoritmus je implementován do prostředí RapidMiner.
The target of this thesis is theoretical summary of methods, which are used for detection of objects in database of images. Next step is to develope own algorhytm for detection of landscape. Theoretical part describes methods Viola-Jones and HOG, which are used for detection of human faces and anomalies on radiographs. This analysis is concerned with segmentation method and algorhytm for data mining from images, which contain the landscape scenery. Appropriate method and its analysis could contribute to create and to implement into developement enviroment RapidMiner in the second part of thesis.
Description
Citation
DUFKA, Z. Detekce krajiny v obrazech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Grepl (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Jakým způsobem jste získal spojitý graf na Obr. 3.1, když v textu píšete, že jste pro testování použil pouze 3 různé rozměry obrazu, přičemž počet pixelů největšího obrazu není do grafu vůbec zaznamenán? Je graf na Obr. 3.1 správně zakreslen z hlediska závislosti času na počtu pixelů? Pokud budeme výcházet z jeho průběhu, opravdu „doba trvání detekce vzrůstá exponenciálně spolu se vzrůstajícím celkovým počtem pixelů v obraze“, jak uvádíte v textu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO