Nové gelové polymerní elektrolyty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá přípravou gelových polymerních elektrolytů s obsahem alkalických solí a měřením jejich vodivosti. V práci jsou rozebrány materiály používané pro přípravu polymerních elektrolytů a metody jejich přípravy v souvislosti s využitelnými vlastnostmi. Praktická část je zaměřena na přípravu methakrylátových gelových elektrolytů, konkrétně na bázi methylmethakrylátu a 3-(Trimethoxysilyl)propyl methakrylátu. Je zde vyhodnocena a porovnána elektrická vodivost těchto materiálů měřená pomocí impedanční spektroskopie a navrhnuty možnosti dalšího výzkumu.
This work deals with preparation of gel polymer electrolytes with content of alcaline saults and with conductivity measurements. Materials used for polymer electrolyte preparation and methods of preparation are analysed with respect to usable properties. Experimental part is focused on preparation of methacrylate gel electrolytes, on basis of methacrylate and 3-(Trimehtoxysilyl)propyl methacrylate. Electric conductivity measured by means of impedance spectroscopy is evaluated and compared and possibilites for further research are proposed.
Description
Citation
CAFOUREK, M. Nové gelové polymerní elektrolyty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (místopředseda) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) doc. Ing. Radek Polanský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s podstatnou částí práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Proč nebyla použita vyšší koncentrace NaClO4? Co by udělala vodivost smícháním chloristanu lithného a chloristanu sodného?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO