Vliv zateplení budovy na spotřebu tepla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem bakalářské práce je na základě spotřeby tepla stanovit skutečné úspory tepla po zateplení a ty pak porovnat s hodnotami stanovenými teoretickým výpočtem. Velká část bakalářské práce je věnována způsobu zateplení, možnými variantami zateplení a též jakým způsobem by se zateplení mělo provést. Z vypracovaných dat je sestaven i histogram, který zobrazuje úspory, které byly dosaženy u sídlišť na Vinohradech, Líšni, Kamenném vrchu a Slatině. Taktéž je předveden graf zobrazující trend při správném, průměrném a nejméně vhodném zateplení. Vyhodnocujeme zde i teoretické úspory na ulici Oblé č. 56 s těmi reálnými.
The aim of this work is to study heat consumption and to specify real savings of heat after applying thermal insulation. These real savings will be compared with the savings, which were theoretically quantified. Main part of this thesis studies different types of thermal insulation and ways of applying of the thermal insulation. The histogram, which shows savings from settlement units at Vinohrady, Líšeň, Kamenný vrch and Slatina is also part of the thesis. Schema, which shows tendency of correct, ordinary and incorrect thermal insulation can be also found in this work. We analyze teoretical solution of savings on street Oblá no. 56 with real measurements.
Description
Citation
LANGER, J. Vliv zateplení budovy na spotřebu tepla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-19
Defence
Student zodpověděl tři otázky položené oponentem. - dr. Charvát vznesl dotaz ke korekci výpočtových a naměřených klimatických dat pro výpočet tepelných ztrát. - doc. Kratochvíl položil dotaz na způsoby určení nákladů na topení. - doc. Jaroš položil otázku k finanční návratnosti zateplnení. - doc. Kratochvíl se dotázal na nejasnou formulaci uvedenou v bakalářské práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO