Přesný funkční generátor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem projektu je navrhnout a realizovat koncept funkčního generátoru s číslicovou syntézou řízeného mikroprocesorem, který by kromě základních funkcí (sinus, obdélník, pila) umožňoval generování libovolných průběhů uložených v paměti. Snadnou obsluhu by pak zajišťovalo grafické uživatelské prostředí ovládané z klávesnice včetně rotačního snímače (IRC). Návrh klade důraz na správný výběr zdroje hodinového signálu (DDS), obvodových součástek a na vhodné použití filtrace signálu. Vše s ohledem na nízké zkreslení a velikost fázového šumu výstupního signálu.
The aim of the project is to design a concept of function generator with digital synthesis. The device will be controlled using microprocessor which allows synthesizing basic functions (sin, square, raw) as well as arbitrary functions stored in memory. User friendly graphical interface will be controlled by keyboard and rotary switch (IRC). The work emphasizes correct selection of DDS clock source, circuit elements and proper application of signal filtration method with attention to low distortion and low output phase noise.
Description
Citation
SNOPEK, P. Přesný funkční generátor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaromír Kolouch, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (člen) prof. Ing. Čestmír Vlček, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Masopust, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-08
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO