Zpracování signálu RDS-TMC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V úvodu práce je pojednáno o základních vlastnostech signálu RDS, který je přenášen pomocí rádiového vysílání. Popsán je způsob kódování, členění do skupin a také vnitřní pravidla skupiny a rozdělení na informační a zabezpečovací část bloku. Následuje popis povinného obsahu všech skupin a také popis jejich obsahu podle skupiny a verze. Další kapitola je věnovaná podrobnému popisu obsahu skupin se zprávami TMC, jež obsahují dopravní a cestovní informace . Popsán je základní prostor využívaný pro přenos informací. Následuje vysvětlení povinných částí zprávy a ukázka převodu identifikátorů na údaje které jsou zobrazeny uživateli. Poté jsou popsány i další nepovinné údaje a jejich rozdělení do kategorií. Zmíněny jsou také možnosti rozdělení vysílaných zpráv na jedno-skupinové nebo multi-skupinové a jejich následující správa v přijímači. Závěrečná část práce se věnuje popisu činnosti vytvořené aplikace sloužící pro zpracování signálu RDS-TMC s vysvětlením návaznosti a funkčnosti jednotlivých funkcí.
At the begining of my work is discourse about basic quality signal RDS, that is transmission by the help of radio signal. Described is way encoding, division to the groups as well as internal rules insider and per informative and preventive part block. Follows description obligatory content of all groups as well as description their content according to insider and version. Next chapter is devoted detailed description content groups news TMC which contain traffic and travelling informations . Described is basic space exploited for track telling. Follows explication obligatory part message and show transmission identifiers on data that are painted user. After it are circumscribed next optional data and their fission to the caregory. Mentioned are also possibilities fission broadcast messages on single-group or multi-gropup and their following management in acceptor. Final part work paies description activities created application servant for signal processing RDS-TMC with explication concurrence and functionality single function.
Description
Citation
PLCH, J. Zpracování signálu RDS-TMC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Prokeš, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Michal Soumar (člen) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) Ing. Jan Malý (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Jakou převodní databázi obsahují komerční zařízení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO