HOŠEK, R. Správa aplikace apache webovým rozhraním [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Janovič, Filip

Zadání bylo splněno, byla vyvinuta vlastní aplikace na profesionální úrovni. Zpracování práce bylo poněkud strohé, avšak odborně popsané. Student má danou problematiku velmi dobře zvládnutou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 46/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Malý, Jan

Zadání práce bylo splněno. Vytýkám pouze stručnou prezentaci řešení a některé formální nedostatky, např. chybějící citace v textu. Také samotná interpretace výsledků je velice bezobsažná a některé věci se člověk nedozví ani v závěru. Chybí jakákoliv diskuze výsledků. Nevím také, z jakého důvodu autor nepopsal podrobněji interakci mezi webovou aplikací a nastavením serveru Apache, která je dle mého názoru nejzajímavější. Dále jsem v práci objevil větší množství překlepů, některé z nich jsou zdrojem faktických chyb (uvození kódu v PHP). Celkově práci hodnotím jako úspěšnou a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20 Zadání splněno bez výhrad.
Odborná úroveň práce A 45/50 Odborná úroveň práce je na velmi dobré úrovni, na první pohled je ale zřejmá absence citací v textu. U některých konstatování je to vyloženě chyba (např. tvrzení, že Apache využívá 60% všech serverů).
Interpretace výsledků a jejich diskuse E 10/20 Slabší část práce, interpretování výsledků je velmi stručné a bezobsažné. Tak např. už samotné pojmenování aplikace - Vadmin - autor vysvětluje až v závěru. Samotná interakce webové aplikace s nastavením serveru popsána není, přestože jde o stěžejní část řešení. Vzhledem k dosaženému výsledku mohl autor aplikaci lépe popsat.
Formální zpracování práce E 5/10 Gramatické nepřesnosti, počešťování cizích výrazů (includování), občas překlepy, které jsou místy zdrojem faktických chyb (část o PHP a uvození v kódu).
Navrhovaná známka
B
Body
80

Otázky

eVSKP id 14087