KLAŠKOVÁ, L. Využití termofilních mikroorganismů při biodegradaci lignocelulosových materiálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Babák, Libor

V laboratoři přistupovala studentka k experimetální činnosti svědomitě a aktivně, v literární rešerši i zpracování výsledků však jsou drobné chyby, které se diplomantce již nepodařilo odstranit. Oprávněné výtky vedoucího i konzultanta DP nebyly do práce zahrnuty. Celkově však práce splňuje požadavky FCH kladené na závěrečné práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B
Studium literatury a její zpracování B
Využití poznatků z literatury B
Kvalita zpracování výsledků B
Interpretace výsledků, jejich diskuse C
Závěry práce a jejich formulace B
Využívání konzultací při řešení práce C
Celkový přístup k řešení úkolů B
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Zemanová, Jana

Diplomová práce o celkovém rozsahu 55 stran (14 stran teorie, 31 stran experimentální část a 4 strany příloh) působí poněkud nejistým, uspěchaným dojmem, problematika je zpracována ne zcela přehledně a srozumitelně. Vypadá to, že studentka problematice úplně neporozuměla. I po formální stránce mohla být práce zpracovaná mnohem pečlivěji, je zde množství nepřesností, překlepů a pravopisných chyb (kyselina sýrová). Zejména rušivě působí chyby v názvosloví (enzymy, překlady z angličtiny) a zjevně nepřesné až zcestné citace (B. cereus coby původce antraxu). Literatura není žádným způsobem seřazena (studentka uvádí 25 citací), některá, uvedená v závěrečném seznamu, však v textu chybí. Na str. 28 je nesprávně označena tabulka a v grafu 5.3 je špatně uvedena jednotka koncentrace. Diskuse není dostatečná, statistické hodnocení je prakticky pouze naznačeno, a to bohužel až v přílohách, bez žádné souvislosti v Experimentální části a části Výsledky a diskuse.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C
Logické členění práce B
Kvalita zpracování výsledků C
Interpretace výsledků, jejich diskuse D
Využití literatury a její citace C
Úroveň jazykového zpracování D
Formální úroveň práce – celkový dojem D
Závěry práce a jejich formulace D
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 304