BAYER, T. Návrh hardwarového šifrovacího modulu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Sobotka, Jiří

Student během roku neprojevil žádnou aktivní činnost na danné práci. Velká část práce byla napsána v posledních týdnech před termínem odevzdání, i tak je ale na dobré úrovni, ovšem s výhradami co se týče odbornosti zpracování a také zadání nebylo zcela správně splněno. Přesto si myslím že práce je obhájitelná a navrhuji známku dobře / C.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 40/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) F 5/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
C
Body
71

Posudek oponenta

Stančík, Peter

Požadavky zadání diplomové práce byly splněny. Teoretická část práce nabízí přehled a základní popis šifrovacích algoritmů, v praktické části jsou pak pomocí jazyka VHDL navrženy dvě šifry: jednoduchá proudová šifra s generátorem pseudonáhodných na bázi LFSR a šifra GOST. Po odborné stránce je práce na velmi dobré úrovni. Vlastní návrh je přehledně zpracován a srozumitelně popsán, včetné přiložených schémat. Výtku mám k uvádění zdrojových VHD souborů, které bych raději umístil do příloh a popis návrhu bych realizoval pomocí RTL schémat. Také práce s literaturou není optimální (prehnaně časté odkazování se na referenční zdroje). Práci doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnocení B/88b.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce B 44/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce C 7/10
Navrhovaná známka
B
Body
88

Otázky

eVSKP id 21770