HERALT, J. Návrh a realizace aplikace pro správu RDS zpráv [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Koutný, Martin

Cílem diplomové práce bylo navržení a realizace systému pro správu RDS zpráv v programovacím jazyce Visual Basic. Systém bude využíván v českém rozhlase Ostrava a uplatní se ve vysílacím procesu. Student se úkolu zhostil svědomitě a cíle diplomové práce byly naplněny v plném rozsahu. Dodržoval stanovený konzultační plán a plnil postupné cíle. Aktivně přistupoval k vývoji systému. V průběhu práce se seznámil s vývojovým prostředím Visual Basic v6.0 a s problematikou systému RDS služeb, které umožňuje, a jeho implementací v ČRo Ostrava. Z formálního hlediska je práce na požadované úrovni. Jednotlivé kapitoly jsou přehledně uspořádány, řazení textu do odstavců odpovídá jeho obsahu. Práce je provedena přehledně a je doplněna o vývojové diagramy a barevné obrázky oken aplikací. Autor vhodně zvolil a využil studijní prameny. Jejich množství je dostatečné. Ve vlastní práci student věnoval dostatečnou pozornost citacím.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 19/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury C 7/10
Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

Zezula, Radek

V této diplomové práci měl student navrhnout a realizovat SW pro správu RDS zpráv. Proto na úvod diplomové práce krátce popsal systém RDS včetně jeho poskytovaných služeb. Dále jasně stanovil, které z nich budou využity v jeho práci a z jakého důvodu. Následně se zabýval návrhem dvou aplikací - manažerem a editorem RDS zpráv. Student uvedl vlastní vývojové diagramy pro jednotlivé aplikace, ze kterých je zřejmé, že měl ujasněnou jejich logickou strukturu. Jednotlivé funkce jeho SW byly v diplomové práci řádně popsány. Formální zpracování diplomové práce je na vysoké úrovni a krom použitých anglických textů v některých obrázcích na místech kde to není nezbytně nutné, nelze jeho práci nic zásadního vytknout. Student, tedy dle mého názoru, zadání diplomové práce splnil bezezbytku.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
98

Otázky

eVSKP id 21785