ŠPIDLA, M. Možnosti narušení bezpečnosti bezdrátové přístupové sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Polívka, Michal

Pan Bc. Milan Špidla vypracoval kvalitní diplomovou práci. V průběhu celého semestru byla jeho práce na velmi vysoké úrovni. Na přístupu pana Špidly vážím jeho samostatnosti a tvořivosti. Navrhuji hodnocení A/98b.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Hošek, Jiří

Diplomová práce se zabývá problematikou bezpečnosti bezdrátových sítí. V poměrně rozsáhlém teoretickém úvodu student rozebírá nejpoužívanější standardy WLAN sítí, dále je věnována pozornost fyzické a linkové vrstvě standardu 802.11. V dalších kapitolách student popisuje komponenty bezdrátové sítě, řízení přístupu a možnosti zabezpečení WLAN sítí. V úvodu praktické části provedl student skenování bezdrátových přístupových sítích ve třech městech s ohledem na bezpečnost. Dosažené výsledky jsou přehledně uvedeny v podobě grafů. Hlavní část praktické části se věnuje realizaci několik útoků na bezdrátové sítě s jejich odposlechem. Každý útok je nejprve představen, poté je popsána jeho realizace a na závěr student uvádí možné způsoby obrany. Zjištěné výsledky jsou opět názorně uvedeny. Odborná úroveň práce je velmi dobrá. Po formální stránce bych vytknul pouze špatné číslování obrázků a tabulek. Práci doporučuji k obhajobě s hodnocení A / 94 bodů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 19/20
Odborná úroveň práce A 47/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
94

Otázky

eVSKP id 21786