MATOCHA, T. Realizace internetové brány na Linuxu s pokročilým filtrováním [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Jelínek, Mojmír

Zadání diplomové práce bylo splněno v celém rozsahu. Student byl velmi aktivní v průběhu času vyhrazeného pro zpracování zadání, docházel na konzultace a předkládal množství kvalitních návrhů. Formálně je práce na výborné úrovni. Využití literatury je rovněž dobré.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Pust, Radim

Student realizoval internetovou bránu na operačním systému Linux Gentoo. Implementoval firewall se stavovou inspekcí, řízení kvality služeb a autentizační server RADIUS s napojením na databázi MySQL. Čímž zcela splnil zadání. Po odborné stránce lze vytknout, že skript firewallu obsahuje v práci nezdokumentovaná pravidla. Výsledky práce student doložil pouze výpisy konfiguračních souborů, není například demonstrována funkce řízení kvality služeb. Po formální stránce jsem v práci shledal pouze drobný nedostatek v podobě nízké kvality vložených obrázků.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Splnění požadavků zadání A 20/20
Formální zpracování práce A 9/10
Odborná úroveň práce A 46/50
Navrhovaná známka
A
Body
93

Otázky

eVSKP id 21796