SODOMKA, L. Řešení datové komunikace pro aplikaci do mobilních sítí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Jelínek, Mojmír

Student splnil zadání v celém rozsahu. Během doby vyhrazené na zpracování tématu byl aktivní a pravidelně docházel na konzultace. Formálně práce zahrnuje drobné nedostatky, ačkoliv byl student upozorňován, nepřesunul velké obrázky do přílohy. Rovněž seznam literatury není podle normy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce C 15/20
Využití literatury D 6/10
Navrhovaná známka
A
Body
91

Posudek oponenta

Růčka, Lukáš

Student splnil zadání práce. Práce je na poměrně dobré odborné úrovni. Tuto ovšem snižují drobné nepřesnosti v textu (např. nepřesné informace v kapitole 2.5). Dle mého názoru se teoretický úvod práce, vzhledem k zadání práce, až příliš zabývá principem fungovaní a strukturou GSM sítě. V práci jsou použity nesprávné výrazy (např. autentifikace). Dále bych v práci uvítal hlubší popis navržených aplikačních protokolů, a také stavový diagram těchto protokolů. Práce by také mohla obsahovat popis vytvořených programů - nejlépe pomocí standardu UML a diagramu tříd. V práci postrádám zmínku o praktickém ověření výsledné funkčnosti MIDletu mimo simulátor. Za mínus výsledné práce považují nepříliš okomentovaný zdrojový kód, neošetření vstupů MIDletu proti chybným hodnotám. Po typografické stránce lze práci vytknout použití stejného fontu písma pro text i citaci části kódu. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 18/20
Odborná úroveň práce B 42/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 16/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
84

Otázky

eVSKP id 21795