VENCLOVSKÝ, M. Transformační návrhová metoda filtrů vycházející z pasivních struktur [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Herencsár, Norbert

Student při zpracování diplomové práce postupoval samostatně a s využitím odborných knih či vědeckých publikací. Během průběžných konzultací student prokázal široké teoretické znalosti z oboru teorie obvodů, z teorie grafů a obecně z návrhu kmitočtových filtrů. Dosažené výsledky jsou vysoce kvalitní. Zadání práce bylo splněno v celém rozsahu a po formální stránce jsem v práci neshledal žádné nedostatky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Koton, Jaroslav

Práce je svým zpracováním na velmi dobré úrovni. Autor metodou grafů signálových toků definuje původní obvodová řešení s aktivním prvkem CFTA, která jsou ekvivalentní k základním pasivním strukturám. Konkrétní aplikace takto definovaných struktur ukazuje na návrhu kmitočtový filtrů vyšších řádů, které jsou simulovány v prostředí OrCAD. Pro simulace byly využity modely univerzálního proudového konvejoru a nikoliv bipolárních struktur, jak je uvedeno v zadání práce. Přesto je však nutné podotknout, že vybrané zapojení bylo nad rámec zadání experimentálně ověřeno a získané výsledky plně podporují výsledky stávajících simulací.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 19/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
96

Otázky

eVSKP id 21799