TESAŘ, P. Vysílání multimediálního obsahu s využití kompresních technik [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Müller, Jakub

Student zpracoval práci nad rámec pořadavků. Aktivně pracoval na tématu po celý čas řešení a do cházel na pravidelné konzultace.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
98

Posudek oponenta

Číka, Petr

Předložená diplomová práce pojednává o přenosu multimediálních dat pomocí RTP protokolu s využitím kompresního standardu MPEG-4. Autor v první části práce popisuje teoretické fakta týkající se zpracování a komprese zvuku a obrazu a RTP protokolu. Chybí mi zde však popis standardu MPEG-4, který je dále v práci použit. V praktické části se autor věnuje vlastnímu návrhu a realizace vysílače a přijímače multimediálních dat. Je patrné, že celá práce byla časově velmi náročná. Výsledkem je funkční vysílač i přijímač tak, avšak pouze video stopy. Audio stopa není přenášena. Z formálního hlediska práce obsahuje řadu formálních chyb (překlepy, pravopis, literatura). Práci i přesto navrhuji klasifikovat známkou B/82.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Formální zpracování práce C 7/10
Splnění požadavků zadání B 17/20
Odborná úroveň práce B 40/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Navrhovaná známka
B
Body
82

Otázky

eVSKP id 21745