DVORSKÝ, P. Akustický snímač s ICP napájením a elektronickým katalogovým listem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Havránek, Zdeněk

Cílem bakalářské práce byl návrh a praktická realizace inteligentního snímače s integrovaným elektronickým katalogovým listem (TEDS) a ICP napájením. Student při řešení prokázal odpovídající teoretické a praktické znalosti a dovednosti. Řešení práce věnoval patřičné úsilí a výsledkem je funkční snímač dle požadavků zadání. V zadání požadované ověření uvedených parametrů se však podařilo jen částečně. Student se dokázal seznámit a využít k návrhu snímače software pro simulaci elektronických obvodů Multisim a pro vytvoření katalogového listu TEDS a jeho uložení do snímače musel nastudovat programování v LabVIEW. Vše zvládl sám jen s občasnými konzultacemi, které vyžadoval zejména jen při tvorbě TEDS a jeho praktickém uložení do snímače s použitím hardware a software National Instruments. Při práci s literaturou pracoval systematicky a dokázal z doporučené literatury načerpat podstatné informace. Z hlediska vedoucího nemám k práci studenta zásadní připomínky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 47/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 19/20
Formální zpracování práce A 19/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

Klusáček, Stanislav

Cílem bakalářské práce bylo navrhnout a realizovat snímače akustického tlaku (mikrofonu) s ICP (CCLD) napájením a elektronickým katalogovým listem -TEDS. V úvodní části práce student srozumitelně a přehledně seznamuje s teoretickými předpoklady, t.j. normou IEEE 1451.4 popisující TEDS a možnostmi řešení napájení ICP. Hlavní část práce je věnována vlastnímu návrhu a HW realizaci ICP mikrofonu s TEDS. V závěrečné části jsou prezentovány výsledky práce - snímač byl úspěšně realizován a odzkoušen. V závěru při ověření parametrů snímače byla určena citlivost, ale už bohužel nejsou zmíněny (diskutovány) další parametry uvedené v zadání, t.j. dynamický rozsah, frekvenční rozsah, vlastní šum, což nepatrně kazí výsledek jinak velmi dobré bakalářské práce. Bakalářská práce je vyvážená po teoretické i praktické stránce. Po časové stránce se jednalo o středně náročné téma, které předpokládalo získání znalostí z oblasti návrhu hardware a software. Graficky je práce na velmi dobré úrovni s vyjmečně chybějící interpunkcí. Konstatuji, že úroveň bakalářské práce a dosažené výsledky svědčí o bakalářských schopnostech a doporučuji k obhajobě s klasifikací "výborně".

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 18/20
Odborná úroveň práce A 46/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 22384