SLAVÍČEK, T. Zajištění kvality služeb IP telefonie v sítích WLAN [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Vyoral, Josef

Student se zabýval implementací zajištění kvality služeb v bezdrátových sítí a jejich kooperací s pevnými datovými sítěmi. Úkolem studenta bylo pomocí simulačního nástroje Opnet modeler vytvořit zkušební sítě, které danou problematiku popíší. Požadavky kladené zadáním práce byli celkově splněny. Pokud jde o nedostatky, tak bych studentovi vytknul menší kreativitu při řešení projektu. Také pozor na formální úprava práce, jako chybějící popisky os grafů, překlepy. Celkově práce splňuje obtížnost a odbornost bakalářské práce. Studentovi navrhuji B / 80b.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Formální zpracování práce B 16/20
Využití literatury B 8/10
Splnění zadání A 45/50
Navrhovaná známka
B
Body
84

Posudek oponenta

Kyselák, Martin

Student ve své práci shrnuje základní principy P telefonie, porovnává a vyhodnocuje protokoly H.323 a SIP. Práce popisuje nasimulované sítě podle standardů 802.11e v prostředí OM. Práce je přehledná, vhodně členěná a doplněná obrázky, srovnávacími tabulkami a grafy, což zvyšuje celkovou přehlednost. Práce bohužel obsahuje množství překlepů a formálních chyb. Zadání však bylo splněno a proto doporučuji práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce B 40/50
Formální zpracování práce F 3/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Navrhovaná známka
B
Body
83

Otázky

eVSKP id 14023