HUMPOLÍK, T. Vlastnosti fyzické vrstvy zařízení ZigBee [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Prokopec, Jan

Předložená bakalářská práce měla za cíl návrh laboratorní úlohy zaměřené na měření vlastností fyzické vrstvy ZigBee zařízení. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část práce je velmi povrchní, obsahuje velké množství formálních nedostatků a je zřejmé, že student tuto část zpracovával na poslední chvíli. Zcela chybí popis vývojového kitu od firmy Radiocrafts, který tvoří základ navržené úlohy. Praktická část předložené práce zahrnuje návrh laboratorní úlohy a vzorový protokol. Student vytvořil jednoduchou aplikaci pro měření chybovosti přenosu v sítí ZigBee, úloha dále obsahuje měření výkonu v přenosovém kanálu. Formální stránka práce je na nízké úrovni, zejména nejasné formulace, špatné odkazy na obrázky a překlepy mohli být odstraněny. Zadání práce bylo splněno na požadované úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání C 35/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) E 10/20
Formální zpracování práce E 10/20
Využití literatury E 5/10
Navrhovaná známka
D
Body
60

Posudek oponenta

Frýza, Tomáš

Předložená bakalářská práce i přes své jednoduché zadání nepřesvědčuje o kvalitách studenta. Úvodní teoretická pasáž, která měla být podstavou bakalářské práce je nedostatečně rozsáhlá. Detailnější a odbornější popis by nepochybně přispěl ke zvýšení kvalitativní úrovně práce. Prostřední část se zabývá zevrubným popisem komerčně dodávaných zařízení od firmy Atmel. Úplně zde schází zmínka o modulech firmy Radiocraft. Práce obsahuje značný počet formálních a pravopisných chyb: např. věta nezačíná velkým písmenem a nekončí tečkou, chybné odkazy na obrázky, chybějící odkazy na převzaté obrázky ... Pouze navržené zadání laboratorní úlohy v poslední části práce je vypracováno podle zvyklostí na UREL a lze předpokládat, že úloha bude funkční.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 15/20
Odborná úroveň práce D 32/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce F 3/10
Navrhovaná známka
D
Body
65

Otázky

eVSKP id 16287