MAŠÍN, J. Výkon síťového serveru při komunikaci s velkým počtem klientů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Komosný, Dan

Zadání práce bylo splněno. Práce byla náročná především z pohledu zpracování velkého množství naměřených údajů. Vlastní přínos autora je jasně vymezený. Práci by prospěla důkladnější kontrola napsaného textu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Využití literatury A 10/10
Formální zpracování práce D 12/20
Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Pelka, Tomáš

Úkolem studenta bylo navrhnout a realizovat simulační systém pro odhalení vlivu parametrů UDP paketů na celkové zatížení operačního systému. Tento požadavek byl v bakalářské práci splněn bezezbytku. Zejména oceňuji srovnání dnes nejrozšířenějších systémů Windows (Windows XP a Windows 2003 Server) s konkurenčními systémy Linux. Z technického hlediska mi schází informace o použitém jádru v případě obou linuxových distribucí. Tuto informaci považuji za poměrně relevantní. Také bych nesouhlasil s některými tvrzeními, například o tom že DSN je protokol. Dále z popisu vytvořených programů není zcela jasné, jak probíhá generování paketů pro více uživatelů. Z formálního hlediska bych práci vytknul pouze necitování literatury uvedené v seznamu literatury. Dále pak nemalý počet překlepů, slangových výrazů a slov v nesprávném pádě. Tabulky, které jsou v práci obsaženy, by zasloužily poněkud zpřehlednit. I přes předložené výtky považuji práci za obhajitelnou a navrhuji hodnocení A/90.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 14067