KLANICOVÁ, B. Rostlinné polysacharidy a jejich význam v potravinářském průmyslu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | B | ||
Využití poznatků z literatury | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | B | ||
Využívání konzultací při řešení práce | B | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | B |
Předložená bakalářská práce se zabývá poznatky o rostlinných polysacharidech a jejich významem v potravinářském průmyslu. Z polysacharidů byly zvoleny polysacharidy škrob, celulosa, hemicelulosa, pektiny, doprovodné látky jako je lignin a další polymery, dále rostlinné gumy a slizy. Cílem práce bylo shrnout teoretické poznatky o vybraných rostlinných polysacharidech a věnovat se jejich vlastnostem a struktuře, modifikacím a změnám, dále biosyntéze, výskytu a izolaci rostlinných polysacharidů a průmyslovému využití. Práce přehledně a detailně shrnuje teoretické poznatky o jednotlivých rostlinných polysacharidech. Je zde uvedena kapitola, která se věnuje stavbě rostlinné buňky a následně jejím syntézám, především fotosyntéze. Na předložené bakalářské práci je třeba kladně hodnotit její přehledné a detailní zpracování informací o jednotlivých polysacharidech, dále využití literatury a její citace. Přesto bych měla jednu formální připomínku: 1) chybí kapitola úvod a v použité literatuře chybí u elektronických dokumentů datum citace. Vzhledem k těmto skutečnostem doporučuji bakalářskou práci k obhajobě a hodnotím ji známkou výborně/A.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | B | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | A | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 374