GRULICHOVÁ, H. Využití techniky PSE (extrakce rozpouštědlem za zvýšeného tlaku a teploty) v analýze potravin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Vespalcová, Milena

Náplní bakalářské práce Hany Grulichová byla literární rešerše o praktickém využití moderní extrakční techniky PSE (extrakce rozpouštědlem za zvýšeného tlaku a teploty) v potravinářství. Velkým handicapem byla pro studentku minimální znalost anglličtiny, která je pro chemiky v podstatě komunikačním jazykem. K zadanému úkolu však přistupovala se snahou a odpovědností.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A
Studium literatury a její zpracování E
Využití poznatků z literatury B
Závěry práce a jejich formulace C
Celkový přístup k řešení úkolů B
Využívání konzultací při řešení práce B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Vítová, Eva

Práce má rešeršní charakter a zabývá se metodou PSE (extrakce rozpouštědlem za zvýšeného tlaku a teploty). V první části práce je zmíněn princip metody a její provedení. V druhé části je poněkud zmateně a nesrozumitelně uveden přehled možností využití PSE při analýze potravin. Zadání práce bylo víceméně splněno. Jediné, co je možné hodnotit pozitivně, je zpracování poměrně velkého množství kvalitních literárních zdrojů (odborné články z impaktovaných časopisů). Po formální stránce je však práce velmi špatně zpracovaná, pravděpodobně kvůli horší jazykové vybavenosti, a nejsem si jista, zda bakalářka dané problematice úplně porozuměla.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úroveň jazykového zpracování E
Formální úroveň práce – celkový dojem D
Využití literatury a její citace C Citace neodpovídají požadavkům normy ČSN ISO 690
Logické členění práce D
Splnění požadavků zadání B Zadání bylo splněno.
Závěry práce a jejich formulace C Závěry jsou, na rozdíl od celé práce, formulovány poměrně srozumitelně.
Navrhovaná známka
D

Otázky

eVSKP id 368