JANOVSKÝ, M. HDMI/LVDS převodník [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Růčka, Lukáš

Bakalář zpracovával externí zadání práce a splnil většinu cílů práce.Technickou stránku práce vedl externí konzultant. Bohužel formální zpracování práce nebylo příliš konzultováno. Z toho také plynou nedostatky odevzdaného textu. A to jak po obsahové, tak stylistické stránce. Teoretická část práce není příliš dobře zpracována. Praktická část práce je již na lepší úrovni. Celkově navrhuji práci k obhajobě.

Navrhovaná známka
C
Body
78

Posudek oponenta

Hanák, Pavel

Bakalářská práce Martina Janovského měla vytyčených několik cílů, avšak student dle mého názoru splnil jen jejich malou část. Když pomineme osazení DPS součástkami a otestování funkce, hlavní náplní práce měla být tvorba firmware pro mikrokontrolér ATmega8. Jak student přiznává na straně 31 a v závěru, nepodařilo se mu naprogramovat ani zjednodušenou verzi firmwaru. Popisovaná verze převodníku používá firmware, který byl celý vytvořen externím konzultantem Ing. Rozsnyó, který je zároveň i autorem schématu a DPS. Největším přínosem studenta na celém projektu je tak PHP skript, který převádí (člověku srozumitelná) XML data do binárního EDID formátu. Je však přinejmenším zarážející, že v textu práce není PHP skript nikde popsán a student se o něm zmiňuje pouze v závěru. Samotný zdrojový kód skriptu je sice okomentován česky, ale veškeré proměnné jsou anglicky, což vyvolává pochybnosti, zda byl skript studentem skutečně vytvořen či pouze převzat. Při oživování převodníku student odhalil nejméně dvě chyby, a to zákmity v napájecím napětí +3,3 V a absenci zakončovacích rezistorů na LVTTL linkách. Během řešení se však nepokusil tyto chyby odstranit, a to i přesto, že konkrétně absence zakončovacích rezistorů způsobuje velmi silné rozmazání výsledného obrazu. Tyto skutečnosti navozují pocit, že student vlastnímu řešení příliš mnoho času nevěnoval, což podporuje i fakt, že bakalářskou práci odevzdal s téměř týdenním zpožděním. Z formálního hlediska je práce zdařilá, zejména v úvodní teoretické části. Výsledný dojem kazí pouze občasné nesprávné technické vyjadřování a nevhodné slohové tvary.

Navrhovaná známka
D
Body
65

Otázky

eVSKP id 14046