VORÁČ, L. Multifunkční kmitočtové filtry s GCMI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Jeřábek, Jan

Práce je vysoce nadstandardní jak obsahem, tak kvalitou zpracování. Zadání bylo splněno bez výhrad, některé části byly provedeny dokonce nad jeho rámec. V práci bylo navrženo a podrobně analyzováno velké množství obvodů, vlastnosti vybraného řešení byly ověřeny experimentálním měřením.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Minarčík, Martin

Bakálářská práce Ladislava Voráče je věnována návrhu multifunkčních kmitočtových filtrů pracujících v proudovém módu. Práce je přehledná a jednotlivé kapitoly na sebe logicky navazují. V úvodní části autor popisuje teorii kmitočtových filtrů a uvádí přehled aktivních prvků vhodných pro realizaci kmitočtových filtrů pracujících v proudovém módu. Podstatná část práce je věnována vlastnímu návrhu kmitočtových filtrů s prvky GCMI, BOTA a CDTA. Autor pronikl do podstaty návrhu filtrů pomocí zobecněho autonomního obvodu a podařilo se mu navrhnout 10 nových multifunkčních obvodů. Obvzláště přínosný je detailní popis jednotlivých obvodů. V několika případech jsou také uvedeny výsledky počítačových simulací, které jsou podrobně diskutovány. Zcela nad rámec zadání student provedl praktickou realizaci jednoho multifunkčního obvodu. Při čtení bakalářské práce studenta Ladislava Voráče bylo patrné, že přistupoval k jejímu řešení velmi pečlivě a vytvořil tak dílo na úrovni práce diplomové.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Otázky

eVSKP id 14039