NOVOTNÝ, R. Přenos zvukových dat pomocí protokolu RTP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Kouřil, Jiří

Student přistupoval k zadané práci, již během řešení semestrálního projektu 1, odpovědně a se zájmem. Při řešení konkrétních problémů postupoval samostaně podle doporučení vedoucího bakalářské práce, avšak je nutné podotknout,že student mohl pracovat více s literaturou. Kromě studia dostupných knihoven v jazyce C a C++ využívajících RTP protokol pro přenos zvukových dat v reálném čase, student navrhnul a naprogramoval aplikaci na bázi klient server pro samotný přenos RTP dat. Navrhuji hodnocení práce výslednou známkou výborně / A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury C 7/10
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Atassi, Hicham

Autor splnil zadání bakalářské práce v rámci které vytvořil aplikaci na bázi architektury klient-server pro přenos zvukových dat v reálném čase. V práci je přehledně a stručně uvedeno porovnání různých knihoven pro práci se zvukovými daty. Největší výtku bych směroval k tomu, že se autor zbytečně zabýval rozborem protokolů TCP/IP a jen stručně popsal protokoly RTP/RTCP. Bylo by vhodnější také rozšířit teoretickou část práce o další související protokoly, jako je například RSVP apod. Dále autor mohl využit více funkcí nabízené protokolem RTSP ve vytvořeném programu. Z formálního hlediska práce obsahuje drobné překlepy a některé obrázky nejsou dostatečně ostré. Práci doporučuji k obhajobě a navrhují hodnocení 85/B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce B 42/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
B
Body
85

Otázky

eVSKP id 14031