TRBUŠEK, P. Neviditelný watermarking obrazových dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.

Posudky

Posudek vedoucího

Malý, Jan

Zadání bylo splněno, autor implementoval požadované řešení a otestoval jej na vybraných scénářích. Připomínky mám k formálnímu zpracování práce, vyjadřování je místy velmi matoucí a zejména teoretický úvod je tím bohužel značně poznamenán. Chybu spatřuji také v nedostatečném citování literatury v textu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce F 5/20
Využití literatury C 7/10
Navrhovaná známka
B
Body
82

Posudek oponenta

Říha, Kamil

Předložená práce obsahuje celou řadu formálních i věcných chyb, z nichž je možné jako nejpodstatnější zmínit fatální chyby ve vztazích 2.1 a 2.9. Také logická struktura textu práce je nepřehledná (např. nejdříve jsou uvedeny tabelizované výsledky a až na konci kapitoly je definováno, jakým způsobem je stanoveno hodnoticí kriterium PSNR a chybovost v %). Tyto nedostatky v textové části práci jako celek deklasují o několik tříd hodnocení. V praktické části je zásadním nedostatkem fakt, že autor neodlišil části kódu, které jsou jeho vlastní a které převzal. Při podrobném zkoumání je možné zjistit, že velká část kódu je zcela převzata z literatury uvedené v seznamu citací, v textu jsem však nikde nenalezl zmínku s přesným rozlišením autorských a převzatých částí. Výsledkem bakalářské práce je tedy v souladu se zadáním srovnání odolnosti 3 bitových délek jednoho typu vodoznaku proti různým typům útoku, celková odborná úroveň je však velmi poznamenána jednak formálními nedostatky textové části a jednak nejistotou o autorství zdrojových kódů. Pakliže však student komisi předvede části kódu, které vytvořil či sestavil on sám, navrhuji (i výrazné) zvýšení bodového hodnocení.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce E 25/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce F 1/10
Navrhovaná známka
D
Body
61

Otázky

eVSKP id 14032