POTYŠ, J. Měření a analýza neharmonických signálů v programu LabVIEW [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Huzlík, Rostislav

Student v rámci své bakalářské práce vytvořil software pro měření činného výkonu a efektivních hodnot. V průběhu práce se student seznámil s programem LabVIEW s prostředky virtuální instrumentace a s možnostmi měření efektivních hodnot a činného výkonu. Student ve velké míře pracoval samostatně s pravidelnými konzultacemi. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Janda, Marcel

Student se ve své práci zabýval využitím programu Labview při měření a analýze harmonického a neharmonického výkonu. První část práce je zaměřena na seznámení s programem Labview a možnostmi jeho použití. Dále shrnuje typy aproximací přenosových charakteristik a použití filtrů. Kapitola 4 se zaměřuje na popis a definici Fourierovy transformace. Dále popisuje použití této funkce v prostředí programu Labview. Kapitola 6 popisuje pojem činný výkon. Je zde matematicky popsán činný výkon neharmonického signálu. Tento popis je velmi stručný a je z větší části realizován pomocí rovnic. Poslední část bakalářské práce je zaměřena na měření pomocí analyzátoru signálu a měřicího pracoviště využívajícího prostředí Labview. Výsledky jsou přehledně zpracovány v tabulkách. Jen v tabulce 8 neodpovídá výpočet relativní chyby hodnotám v ostatních sloupcích. Opticky se zdá, že poslední dva sloupce této tabulky jsou okopírovány z tabulky 7. Celkově je práce velmi dobře formálně zpracována. Práce obsahuje pouze drobné nedostatky. Práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 47/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 16/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
93

Otázky

eVSKP id 27884