KOLÁŘ, J. Vstupní část přijímače pro pásmo L [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Kasal, Miroslav

Student prostudoval a pochopil podstatu problému. Rozebral požadavky na vysokofrekvenční část přijímače pro pásmo L a navrhl odpovídající obvodové řešení. Navržené obvody realizoval a změřil jejich parametry. Student se zadanému úkolu věnoval systematicky a prokázal dobrou orientaci v zadané problematice, stejně jako individuální aktivitu při shánění speciálních součástek. Zadání projektu bylo splněno.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Špaček, Jiří

Předložená diplomová práce dle mého názoru splňuje zadání v plném rozsahu. Student se seznámil se softwarovým prostředím Ansoft Designer a s jeho pomocí provedl návrh a ověřovací simulace dílčích částí i celé navrhované vstupní části přijímače pro pásmo L. Navržené zařízení následně zkonstruoval, oživil a proměřil u něj klíčové parametry. Z práce je zřejmé, že student má dobrou představu o souvislostech v řešené problematice. Jednotlivé kroky při řešení zadaných úkolů jsou voleny správně a v logickém sledu. Totéž platí i o řazení a obsahu textové části předložené diplomové práce. Za měření vyvinutého zařízení studenta chválím, do budoucí praxe bych jen doporučil vždy dbát na uvádění použitého nastavení měřících přístrojů a ne pouze naměřených průběhů jako např. na obr. 3.9. Nejedná se jen o opakovatelnost měření, ale hlavně o důležité přidružené informace pro kohokoli, kdo má s výsledky měření dále pracovat. Připomínkuji formální stránku diplomové práce. V textu jsem našel řadu překlepů, chybějících slov a nevhodných nebo nestandardních formulací (např. (str. 30) "...na zesilovači se ztrácí 5 dB."). Bylo by také vhodné, kdyby v práci byla uvedena fotografie výrobku (bez stínících krytů). Přestože funkční vzorek i po dodatečných úpravách vykazuje o něco vyšší šumové číslo než bylo předpokládáno na základě výsledků simulací, považuji tuto diplomovou práci za zdařilou.

Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 52334