CHMELÍČEK, P. Vypočet reaktancí synchronního generátoru pomocí metody konečných prvků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Ondrůšek, Čestmír

Diplomová práce byla zpracována podle zadání Cumminś Generators, Stamford, UK. Diplomant byl na studijním pobytu ve výše uvedené firmě a zpracoval práci v anglickém jazyce. Odborná úroveň práce je vynikající, v práci je ale několik formálních nepřesností číslování vztahů apod. Rovněž reference z pracoviště v Cumminś Genereators týkající se pracovní aktivity, odborné úrovně a komunikační schpnosti studenta jsou velmi pozitivní. V současné době se připravuje v součinnosti s touto firmou zadání pro doktorskou práci.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce B 17/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Lapčík, Josef

Diplomní práce pojednává o problematice výpočtu reaktancí synchronního stroje. Tato problematika patří u synchronních strojů k nejnáročnějším a její zpracování vyžaduje aplikaci rozsáhlých teoretických znalostí získaných v předcházejícím studiu. V práci se řeší celá řada problémů, od nalezení vhodné metody, modelu synchronního stroje až po řešení magnetických polí synchronního stroje. Výsledky potvrzují správnost zvolené cesty. Obsahem je práce v souladu se zadáním, rozšiřuje poznatky daného oboru a je využitelná v praktických aplikacích. Po formální stránce je práce vypracováno velmi zdařile, jak z hlediska textu, tak obrázků a grafů. Pokud jde o texty, jsou vyvážené a zdařilé. Práce byla napsána v angličtině. Diplomní práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
96

Otázky

eVSKP id 27875