SPORNI, P. Model synchronního stroje s PM založeného na ekvivalentní reluktanční síti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Ondrůšek, Čestmír

Student přistupoval ke zpracování diplomové práce velmi inciativně, musel prostudovat řadu odborných článků v anglickém jazyce, seznámit se se softwarem PSpice a řešit pomocí tohoto programu poměrně složité obvodové schéma, obsahující nelineární prvky a prvky časově, resp. úhlově proměnné. Práce je zpracována v anglickém jazyce, má velmi dobrou grafickou a odbornou úroveň.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 48/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Lapčík, Josef

Hodnocení Diplomní práce pojednává o problematice vytváření modelu synchronního stroje s V-tvarovanými permanentním magnety a simulaci jeho reluktanční sítě v programu PSpice. Téma je velmi náročné a jeho zpracování vyžaduje aplikaci rozsáhlých teoretických znalostí získaných v předcházejícím studiu. V práci se řeší celá řada problémů, od nalezení vhodné metody, modelu synchronního stroje až po řešení náhradního schématu. Výsledky potvrzují správnost zvolené cesty. Obsahem je práce v souladu se zadáním, rozšiřuje poznatky daného oboru a je využitelná v praktických aplikacích. Po formální stránce je práce vypracováno velmi zdařile, jak z hlediska textu, tak obrázků a grafů. Pokud jde o texty, jsou vyvážené a zdařilé. Práce byla napsána v angličtině. Diplomní práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 18/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 27878