KADLEC, J. Nabíječka autobaterií se spínaným zdrojem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Červinka, Dalibor

Diplomant přistupoval k řešení všech problémů velmi zodpovědně. Zvláštní ocenění zaslouží schopnost samostatného rozhodování v mnoha technologických otázkách. Na výsledném výrobku je vidět velké množství odvedené práce. Vytvořená diplomová práce obsahuje detailní popis všech součástí výrobku a může plnit funkci výrobních podkladů či servisního manuálu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 49/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 19/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Pazdera, Ivo

Tématem diplomové práce je návrh a realizace nabíječky autobaterií se spínaným zdrojem. Spínaný zdroj je realizován jako jednočinný propustný měnič s transformátorem. Řízení nabíječky zajišťují specializované integrované obvody. Napěťovým PI regulátorem je udržována konstantní hodnota výstupního napětí měniče. Řídící smyčka dále umožňuje omezení nabíjecího proudu. Nabíječka je vybavena diagnostikou nabíjení a její signalizací. Magnetické obvody a ostatní komponenty jsou navrženy s cílem minimalizace celého zařízení. V práci je dále řešena problematika chlazení komponent a mechanické uložení celého zařízení. Grafická úprava je na dobré úrovni, jednotlivé kapitoly jsou přehledně seřazeny. Rozsah a obsah kapitol odpovídá jejich významu. Připomínky k práci: Kap. 6, - Návrh magnetických komponent by měl být podpořen teoretickými vztahy a výpočty.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 46/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
93

Otázky

eVSKP id 27862