GASNÁREK, J. Využití bezdrátových technologií k přenosu audio signálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Petržela, Jiří

Jedná se o téma, které si student navrhl sám a v celém průběhu jeho řešení na něm pracoval zcela samostatně. I přes fakt, že projekt je zaměřen prakticky, je předložená práce po obsahové stránce poněkud skromná, pouhých zhruba 15 stran vlastního textu. Jako obvodové řešení pro vysílací a přijímací stranu si student zvolil integrovaný obvod KC5290 v jeho typickém zapojení. Po technické stránce je vlastní invence v práci minimální. Po formální stránce lze konstatovat, že práce obsahuje pouze několik gramatických chyb. Na závadu považuji především fakt, že jsem celý systém neviděl v provozu a dosažené parametry zařízení naměřené studentem tak nemohu potvrdit.

Navrhovaná známka
D
Body
65

Posudek oponenta

Vochyán, Josef

Velkou část práce zaujímá teoretický popis A/D a D/A převodníků a technologií bezdrátového přenosu. Vlastní návrh jednotlivých obvodových bloků je popsán vcelku stroze, chybí výpočty. U konstrukce nejsou uvedeny rozměry, ani kusovník s podrobnými parametry použitých součástek. V textu se objevují formální i faktické chyby, např. nesedí čísla odkazů na některé obrázky. Celkový rozsah je v porovnání s obvyklými délkami diplomových prací celkem malý. Kladně hodnotím zkonstruování funkčních vzorků, jejich otestování a úvahu nad možným zdrojem chyb i potenciálních vylepšeních.

Navrhovaná známka
D
Body
67

eVSKP id 52381