JAVOŘÍK, Z. Analýza pohonu modelu domovního výtahu s EC motorem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Vondruš, Jiří

Studen v rámci své diplomové práce navrhl a provedl úpravy na modelu domovního výtahu, který jako pohonné jednotky využívá programovatelný EC motor Servida SV2315D. Součástí práce bylo také sestavení nového řídícího algoritmu a ověření chování polohového regulátoru v závislosti na jeho nastavení a zatížení kabiny výtahu. V poslední části diplomant sepsal zadání pro laboratorní úlohu, která umožní studentů seznámit se s problematikou výtahu a programovatelných EC motorů Servida.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 48/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury C 7/10
Navrhovaná známka
A
Body
93

Posudek oponenta

Koláčný, Josef

Předložená diplomová práce obsahuje 58 stran textu, obrázků, tabulek včetně Závěru a Literatury. Po Úvodu následuje stručný popis funkce a sestavy modelu domovního výtahu.Vytýčený hlavní cíl modifikuje stávající provedení funkčního vzorku ve směru efektívního využití pro kvalitativní inovaci laboratorní výuky . Přínosem je úprava základního pracovního algoritmu v programu SMI ( Smart Motor Interface ) se zaměřením na vyhodnocování pohybu a polohy výtahové kabiny (respektování manipulačních pokynů obsluhy i bezpečnostních pravidel). Na inovovaném modelu bylo provedeno experimentální měření se zdařilými obrázky a doprovodnými zhodnocovacími pasážemi v textu. . K práci mám následující připomínky a dotazy : - str.16, str.19 ......pro zápis veličin s jednotkami v textu se užívá ustálených forem. - kap.8. ...pro úplnost je třeba doplnit očíslování všech obrázků. - v textu se vyskytují drobné nepodstatné grafické nesrovnalosti, které nejsou závažného charakteru. Celkově konstatuji, že předložené dílo má velmi slušnou grafickou i jazykovou úroveň ,cíl práce je splněn,v návrhu zadání laboratorní úlohy jsou vystiženy hlavní pedagogické požadavky a dodrženy didaktické zásady kladené na podporu technické dovednosti studentů. Přístup k řešení i dosažené výsledky svědčí o magisterských schopnostech diplomanta.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Formální zpracování práce A 9/10
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 48/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 27839