HALOUZKA, D. Procesorem řízený stabilizátor napětí s vysokou účinností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.

Posudky

Posudek vedoucího

Kovář, Jan

Student navrhl obvod spínaného zdroje podle známých zapojení, které vhodně modifikoval aby vyhovovala zadání. Při řešení svého úkolu prakticky nevyužíval konzultací, což se projevilo na kvalitě odevzdané práce. Bezvadná funkčnost zařízení byla vedoucímu předvedena až po jejím odevzdání. Podle samotného textu lze jen obtížně posoudit funkčnost zařízení. Celé měření je chaotické, graf na straně 50 má zaměněné popisky parametrů, chybí i jeho číslo. Navazující zatěžovací charakteristiky obsahují v popisu chybné jednotky, což svědčí o spěchu při jejich dokončení.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) F 5/20
Formální zpracování práce F 7/20
Využití literatury E 5/10
Splnění zadání A 45/50
Navrhovaná známka
D
Body
62

Posudek oponenta

Ježek, Michal

ředložená diplomová práce je zpracována přehledně, formálně a jazykově má však několik nedostatků v podobě překlepů a významových záměn. V logické stavbě práce mi chybí blokové schéma, z kterého by bylo jasné jak se jednotlivé komponenty měniče propojují. Navržená koncepce měniče vychází z léty ověřených zapojení, která autor vcelku elegantně přizpůsobil zadání, takže prokázal dobré znalosti v tomto oboru. Použití řídícího mikrokontroléru z rodiny AVR je rovněž zcela vhodné a dostačující. Komunikace s nadřazeným systémem je řešena pomocí RS-232 rozhraní, které je v tomto odvětví velmi často používáno. Praktické ověření funkčnosti měniče, bylo realizováno změřením jeho účinnosti a ostatních důležitých parametrů. Tyto výsledky jsou zpracovány v příloze, mohly však být lépe okomentovány a navržena případná opatření k jejich zlepšení.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání E 11/20
Odborná úroveň práce C 35/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse D 12/20
Formální zpracování práce C 7/10
Navrhovaná známka
D
Body
65

Otázky

eVSKP id 31365