MRTVÝ, B. Realizace vizualizační aplikace pro řízení technologických procesů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Malounek, Petr

Zadání bakalářské práce pana Mrtvého bylo po časové stránce poměrně náročné. Bylo třeba seznámit se s problematikou řízení technologický procesů, možnostmi tvorby vizualizací na PowerPanelech a problematikou softwarového ošetření připojených vstupně výstupních modulů k PowerPanelu. Student prokázal při práci dobrou úroveň znalostí a samostatnost při řešení bakalářské práce. Konzultace využil v obvyklé míře. S prací začal včas. Lze ocenit jeho značnou svědomitost, píli a čas který věnoval své práci.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 48/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
93

Posudek oponenta

Chomát, Luděk

Zadání bakalářské práce bylo náročné. Vyžadovalo odborné znalosti z teorie řízení a podrobné seznámení s programovatelným automatem s vestavěným dotykovým panelem. Práce je logicky členěná a obsahuje všechny náležitosti z hlediska formálního i obsahového. Autor vytvořil přehlednou vizualizaci pro ovládání libovolných technologických procesů. Pro řízení využil různé druhy regulátorů a ověřil na vytvořených model v laboratoři CLG. V příloze jsou přehledně popsány vytvořené funkce pro řízení a vizualizaci technologických procesů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 21896