DUŠIL, L. Automatické rozpoznávání logopedických vad v řečovém projevu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Smékal, Zdeněk

Student navrhl vlastní systém pro automatickou segmentaci hlásek. Pro každou logopedickou vadu byla navržena speciální skupina příznaků. Byly porovnány různé typy klasifikátorů a dosaženy poměrné dobré výsledky rozpoznávání logopedických vad. Student pracoval samostatně a dbal pokyny vedoucího práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 49/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce A 19/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Atassi, Hicham

Diplomová práce pana Bc. Lubomíra Dušila řeší problematiku automatické detekce logopedických vad v řečovém projevu. V práci jsou popsány různé metody pro extrakci příznaků a klasifikaci. Podle mého názoru bylo by vhodnější se soustředit hlavně na použité metody a nezabývat se metodami, které nebyly použity v navrženém algoritmu. Z formálního hlediska je práce na přijatelné úrovni až na nepatrné množství překlepů. Některé obrázky mají nízkou kvalitu. Autor používá různé formy značení veličin zejména diskrétních signálu. Z odborného hlediska nemám práci v celku co vytknout, výjimkou je vztah (3.6) pro určení optimálního řádu LPC, který je nesprávný. Předložená diplomová práce vznikla jako výsledek týmové práce několika osob na ústavu telekomunikací. V rámci řešení projevil diplomant nadstandardní zájem o problematiku a pracoval aktivně a poctivě. Navíc je třeba ocenit i schopnost studenta pracovat a komunikovat v rámci řešitelského kolektivu.Práci doporučuji k obhajobě a navrhuji hodnocení 98/A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 50/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 20/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
98

Otázky

eVSKP id 21861