KUGLER, Z. Proxy firewall [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Pust, Radim

Diplomová práce zcela splňuje zadání. Student aktivně a samostatně přistupoval k řešení problémů a otázek, které se v průběhu práce vyskytly. Po formální stránce jsem v práci neshledal žádné nedostatky. Student rovněž prokázal schopnost samostatné práce s literaturou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 20/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
100

Posudek oponenta

Pelka, Tomáš

Úkolem studenta bylo v diplomové práci popsat princip činnosti proxy firewallu a porovnat jej s ostatními typy firewallů. Dále navrhnout a realizovat proxy firewall postavený na operačním systému Linux. Oba body zadání byly splněny beze zbytku. Navržený firewall rovněž obsahuje antivirovou ochranu a content filtering, což je v souladu se zadáním. Práci lze vytknout pouze drobné nepřesnosti v některých faktech a některé studentovi formulace, které mohly být zvoleny lépe. Po formální stránce obsahuje práce některé nedostatky, jakými jsou nejednotnost zobrazování výpisů a nejednotnost barevného značení (poznámky, rámečky apod.). Obrázky nejsou v některých případech řádně označeny a není na ně poukázáno v textu, působí tedy nadbytečným dojmem.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 47/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 19/20
Formální zpracování práce D 6/10
Navrhovaná známka
A
Body
92

Otázky

eVSKP id 21841