POPOVSKÝ, M. Útoky postranními kanály [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Martinásek, Zdeněk

Student pracoval převážně samostatně. Vytvořená laboratorní úloha je funkční a její řešení má dobrou úroveň. Navrhuji známku velmi dobře, B.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 46/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
B
Body
88

Posudek oponenta

Sobotka, Jiří

Diplomová práce analyzuje druhy útoků na kryptografické algoritmy pomocí postranních kanálů. Nejprve student v práci rozděluje útoky na několik druhů podle veličiny, kterou se daná metoda útoku snaží využít. V další části je provedena diskuze výběru vhodného algoritmu společně s typem útoku vhodného pro simulaci v laboratorní úloze. Stěžejní částí je vytvoření aplikce v prostředí Matlabu, realizující zvolený útok. Nakonec student vytvořil i návod pro laboratorní úlohu. V samotném návodu k laboratorní úloze mi není zcela jasné, proč mají studenti vytvářet v Matlabu grafickou aplikaci pro realizaci útoku. Dále student v práci tvrdí, že při získání Hammingovy váhy soukromého klíče je možné zjistit počet možných klíčů, neuvádí už ale, jak tuto informaci dále použít.Není zde také provedena žádná praktická ukázka imlementace, student pouze uvádí dva vzorce pro výpočet variace a kombinace. Práce obsahuje také gramatické chyby, překlad anotace do angličtiny není zcela správný, zvláště první věta je nesmyslná. Práci doporučuji k obhajobě s hodnocením velmi dobře / B

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Formální zpracování práce B 8/10
Splnění požadavků zadání A 20/20
Interpretace výsledků a jejich diskuse D 12/20
Odborná úroveň práce B 40/50
Navrhovaná známka
B
Body
80

Otázky

eVSKP id 21856