PAZOUREK, P. Regulovatelný snižující měnič v rozsahu 20 až 100 V [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Hanák, Pavel

Diplomová práce Petra Pazourka byla zadána jako součást řešení rozsáhlejšího projekt na našem ústavu. Student během celého roku aktivně samostatně pracoval a konzultace se mnou byly pravidelné a efektivní. Měnič navrhnul a zkonstruoval přímo na maximální přenášený výkon 300 W, i když to nebylo povinnou částí zadání. Lze tedy říci, že svůj diplomový úkol splnil dokonce nad rámec zadání. Zkonstruovaný měnič může být bez jakýchkoliv dalších úprav použit ve výše zmíněném projektu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 19/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
97

Posudek oponenta

Šmirg, Ondřej

Úkolem studenta bylo navrhnout regulovatelný stabilizovaný napájecí zdroj spínané koncepce zadaných parametrů, vlastnosti dílčích části zdroje ověřit a navrhnout potřebné desky plošných spojů. První polovina práce se zabývá základními typy zapojení spínaných zdrojů. Tato část práce je docela pěkně vysvětlena, bohužel trošku nešikovně působí dlouhé vysvětlování vztahů a veličin souvisejících se schématem, které se objevuje až později v práci. Dále se v textu objevují poznámky autora, který si tak komentoval části práce, které chtěl ještě rozšířit. Příkladem je str. 16, kde sám autor upozornil na skutečnost, že zde chybí zapojení optočlenu. V textu se objevuje velice málo odkazů na použitou literaturu, a také zde chybí fotografie výsledného zařízení, která by dokumentovala výsledný stav. Bohužel se také v práci objevuje dosti velké množství překlepů. Jedná se však spíše o formální záležitosti práce a prezentaci výsledků. Zadání práce bylo splněno bez výhrad. Je patrné, že autor problematice rozumí a výsledky ukazují, že se dokázal vypořádat i s problémy, které během návrhu nastaly. Doporučuji proto známku A/93b.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 49/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce C 7/10
Navrhovaná známka
A
Body
93

Otázky

eVSKP id 21807